OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hermed et nemt og billigt tip til børneværelset eller hvor du måtte have et ønske om at udnytte pladsen samtidig med, at du får lidt bogkunst på væggen. Herhjemme har vi et par svagheder, når det kommer til ting til børnene. Bamser og bøger. Bamserne er noget, der har fulgt mig siden jeg selv var barn og den med børnebøgerne tror jeg i virkeligheden ikke vi er ene om herhjemme 😉
Da vi skulle lave bettefisens værelse overvejede vi et kort øjeblik at hænge den gamle tallerkenrække op og anvende den til nogen af bøgerne. Jeg var dog aldrig blevet helt pjattet med den dels fordi det alligevel var begrænset, hvad der kunne være af bøger i den og dels fordi bøgerne havde det med at falde ned. Efter vi havde lavet vores soveværelse havde vi en del lister til overs som vi alligevel ikke havde fået brugt. Vi havde egentligt købt dem fordi vi troede, at vi ville skrue brædderne fra gavlen og loftet fast i lister for derefter at montere det hele på væg og loft, men vi endte med i stedet at skrue brædderne direkte fast. Listerne vi havde til overs var 15 x 33 milimeter. Der gik ikke mange sekunder før vi fandt ud af, at vi i stedet kunne bruge dem til at lave et par boghylder. Vi har lavet dem efter følgende fremgangsmåde:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Målt og skåret listerne i passende længde. Vi ville have dem i et hjørne så skar dem i smig så for at få et pænere resultat.Til en hylde skal bruges to lister i samme længde. Den ene kommer bøgerne til at stå på, den anden skal bruges som kant.

2. Efter de blev, skåret grundede vi dem og malede dem en enkelt gang.

3. Herefter blev de sat op. Vi ville egentlig have haft limet den liste som holder bøgerne på plads fast på den liste som de står på. Vores væg er dog vold skæv så der måtte skruer til. Hvis du vil bruge skruer, kan du evt. skrue gennem begge lister på en gang. Husk at forbore da træet ellers med stor sandsynlighed flækker/bliver grimt. Måden vi gjorde det på (fordi vi troede, at vi kunne lime ahem) var at sætte listen som bøgerne skulle stå på først (altså skruede den ind i væggen ik) og herefter skruede vi den anden fast til den som allerede var monteret.

4. Efter listerne var sat op, fik de en sidste omgang maling.

5. Og voila fine nye bogreoler. Pigerne kalder det biblioteket og nyder at kunne se bøgerne stå frit fremme. Jeg er helt overbevist om, at det inspirerer til mere læsning. Fordelen ved at have bøgerne fremme på denne måde er at det skaber hygge til rummet og at man nemt kan skabe nyt “kunst” ved blot at bytte bøgerne ud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som bonus til denne lille DIY kan jeg nævne at de bøger, der ikke er plads til på hylderne, har fået plads i min gamle dukkeseng. Jeg prøver virkelig at blive bedre til at smide ud og prøver at lære mine børn, at de ting som de ikke længere leger med, må videre til andre der kan sørge for at få leget med det. Da jeg så min dukkeseng ude i gangen sammen med de andre ting til børnehavens loppemarked, måtte jeg dog sande, at jeg slet slet ikke selv er der i processen, at jeg kan give slip endnu. Dobbeltmoralsk. Måske lidt, men den har jo fået nyt liv hos bettemanden og når han bliver træt af den, kan den måske bruges i drivhuset til planter haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vis endelig billeder hvis du også har lavet lignende løsning. Du kan i øvrigt se flere billeder fra værelset her og her.

Underskrift

4 Comments on DIY: Hylder til børnebøger

 1. Luise
  9. juli 2015 at 12:30 (3 år ago)

  Hvor er det bare fint! 🙂 Jeg er ved at skulle lave et hjørne i vores alrum, med kasser med opbevaring og hynde. Kasserne har jeg fundet i IKEA, men madrassen er lidt sværere. Hvor har du din madras fra? Måske har du selv lavet den?:-)

  Vh. Luise

  Svar
  • Charlotte
   18. juli 2015 at 12:30 (3 år ago)

   Hej Luise.
   Mange tak for ordene. Ja, jeg har selv lavet den, men jeg ved at man kan købe nogen i ikea.

   Svar
 2. Lene
  8. marts 2016 at 12:30 (2 år ago)

  Superhyggeligt læsehjørne. Hvor tyk er den fine grå madras og fungerer den som den skal?

  Svar
  • Charlotte
   8. marts 2016 at 12:30 (2 år ago)

   Tak 🙂 Den er ca. 2-3 cm. Det er faktisk vores gamle topmaddras, der er blevet genanvendt. Jeg har syet sådan noget skridsikkert underlag fra IKEA i bunden så den bliver liggende, hvor den skal. Det fungerer super godt. Jeg synes det fungerer fint, men en blødere maddras ville også fungere fint 😉

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *