Nu hvor vi herhjemme er ved at lave nye børneværelser, vil jeg gerne dele lidt tanker om, hvordan vi (og med vi mener jeg selvfølgelig jeg) griber processen an. Jeg har tidligere skrevet, at jeg vil komme lidt mere ind på opbevaringsløsninger. Det bliver i et andet indlæg da vi fortsat ikke er helt på plads.

Inspiration til nyt børneværelse:

Jeg har efterhånden en del gange skulle indrette børneværelser. Både fordi vi er flyttet, men også fordi vi jo har tre børn. Jeg har derfor en klar ide om, hvad der er vigtigt for os og vil gerne dele lidt af den erfaring. To ting som jeg går meget op i er gode opbevaringsmuligheder og tidsløse møbler, der kan følge barnet. Som sagt kommer jeg ind på dette senere, men uanset hvad så er disse ting i mit baghoved, når jeg søger inspiration. Jeg finder meget inspiration i magasiner, men allermest på pinterest. Der er simpelthen en guldgrube af smarte ideer, der netop viser, hvordan man nemt kan tænke kreativt i forhold til opbevaring af legetøj mv. Fx er jeg ret vild med denne ide. 38973-Cute-Stuffed-Animal-Storage-Display

Jeg har altid selv haft en forkærlighed til bamser, hvilket gør at mine unger ejer alt alt for mange. Dels har de jo fået nogen af mine gamle og dels kommer jeg altså altid til at købe en med hjem, hvis den sidder og ser blød, sød og krammevenlig ud. Sådanne bamser fylder jo helt vildt og kan hurtigt komme til at se rodet ud, hvis de fx. bare sidder på en hylde. Med denne løsning synes jeg ligefrem, at det kan gå an som en slags udsmykning til væggen og samtidig forestiller jeg mig, at det kan bruges som en del af en leg. For at integrere løsningen i vores indretning, ville jeg male det en farve som matchede noget af værelsets øvrige interiør.

Ligesom bamser har vi (og her mener jeg vi) også en forkærlighed for børnebøger. Men ligesom bamserne fylder de helt vildt. I starten havde vi nogen i en tallerkenrække som vi så med jævne mellemrum byttede ud. Det er dog begrænset, hvad der kan være i en tallerkenrække og så glemte vi ærlig talt også at bytte dem ud, hvilket resulterede i, at der var en masse bøger, der aldrig blev læst. Løsningen nedenfor med at anvende pladsen bag døren synes jeg derfor er ret smart. Også fordi der så kan være bøger fra gulv til loft samtidig med at forsiden på bogen er synlig, hvilket for et barn er noget mere inspirerende end blot at se ryggen.

e7179ba9349f6046bf2c4a73733fb977

Udover at søge konkret inspiration gemmer jeg også billeder, der viser en stemning som vi ønsker at fremhæve og billeder der på den måde inspirerer. På mellemstebarnets værelse har vi qua værelsets størrelse og udformning været inspireret af det lyse og nordiske udtryk, hvilket kan afspejles i nedenstående collage.

børneværelse inspiration

Hvilke tanker gør I når I indretter børneværelser (udover at det selvfølgelig også skal være et sted de gider at bruge haha) og har du mon andre inspirationskilder du vil dele?

Underskrift

3 Comments on At indrette nye børneværelser

 1. Trine
  11. maj 2015 at 12:30 (4 år ago)

  Hejsa. Hvor har I bare nogle fine ting – og hvor finder I tiden henne til at lave alt det?
  Vi er ret vilde med Jeres køjeseng men tror det bliver for svært et projekt for os. Men jeg vil rigtig gerne vide hvordan du har lavet den udvidede tallerkenrække til bøger? Og din bamseholder er også ret fin, hvor har du fundet den?
  Mange hilsner og tak fordi du deler alle dine gode ideer og fine ting
  Trine

  Svar
  • Charlotte
   12. maj 2015 at 12:30 (4 år ago)

   Hej Trine.
   Mange tak. vi synes begge det er hyggeligt at lave diverse ting og så har vi hele tiden vidst at det skulle laves mens jeg gik på barsel. Vi har været heldige med tre børn, der alle sover omkring kl. 19 så det er primært aftenerne vi har brugt. Jeg har lavet en beskrivelse vedr. boghylderne her http://lindellsunivers.dk/diy-hylder-til-boerneboeger/ skriv endelig, hvis der er yderligere spørgsmål. “Buret” til bamserne var et billede, jeg fandt via pinterest og en løsning som jeg selv godt kunne se anvendt herhjemme 🙂 Dog er pigernes bamser pt på ferie i opbevaringsposer og vores søn har endnu ikke så mange så de behøver en decideret plads udover i en stofpose, der hænger over sengen.

   Svar
 2. Iben
  24. marts 2017 at 12:30 (2 år ago)

  Hej; hvor er din guirlande fra?har forgæves søgt efter lige netop den. Vil så gerne havde den til min søns værelse. Vh. Iben

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *