Gode opbevaringsløsninger:

Jeg har både her og her lovet, at jeg ville komme lidt mere ind på gode opbevaringsløsninger til børneværelset. For os handler det både om møbler, der er pæne og helst nogenlunde tidsløse, men selvfølgelig også kasser og lignende så legetøjet kan sorteres ordentligt. Vi har gennem årene haft forskellige løsninger, men har de sidste år fundet løsninger, der fungerer for os. Jeg har tidligere skrevet, at vi synes det er vigtigt at købe noget som kan bruges i flere år. Det kan enten være fordi børnene kan arve det fra hinanden, men også at det kan “vokse” med barnet. I den forbindelse er vi glade for hvide eller lyse møbler med forskellige funktioner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har maaaange gange nævnt Ikeas stuva bænke, men de er altså geniale. Vi har to på mellemstebarnets værelse og to på bettemandens. Jeg har syet en hynde til mellemstebarnets og skal også igang til dem på mindstemandens værelse. De er gode fordi de er tilpas diskrete, der er god plads til opbevaring og der er mulighed for at kunne anvende dem til bænk. Jeg kunne godt finde på at lave en seng på dem, når fisen vokser ud af sin leander seng. Alternativt får han den seng som vi har lavet til mellemstebarnet som er ovenpå ikeas malmkommoder (behøver jeg at nævne, at vi er fans af ikeas opbevaring)

Og så lidt om kasserne 😉 :

Opbevaringsplads (og i rigelige mængder) et must på ethvert børneværelse. Det er vigtigt at alle ting har sin plads og at børnene selv kan finde ud af lægge deres legetøj på plads. Når vi har planlagt værelser, har vores primære fokus derfor været at skabe så meget plads til opbevaring som muligt (samtidig med at sikre maksimalt gulvplads til fri leg). Bag mellemstebarnets seng er der et rum på 160 x 22 cm. Det rum bruges til opbevaring af dukkevogne, (lege)strygebræt, dukkegynge osv. I skufferne under stuvabænkene er der kasser med hhv. barbie, polly pocket, tegneting osv. og i hendes fine trådkurv fra netto (kraftigt inspireret af ferm livings) har jeg syet en stor pose og skåret et rundt låg. Posen er fyldt med udklædningstøj, men selve møblet er multifunktionelt og er derfor også et fint bord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ældstepigen har fået en skuffedims til under sit skrivebord. Her er alle hendes dimser og aftalen er, at jeg lægger de ting som forvilder sig ind i stuen i øverste skuffe. På den måde har hun altid selv overblikket over, hvor alle hendes nips er og jeg bliver ikke beskyldt for at have smidt noget vigtigt ud 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På værelset har hun ligeledes dette skab. Der er lige akkurat plads til 9 af disse kasser (bemærk prisen på seks kroner pr. stk.). A har selv skrevet på kasserne og kan derfor nemt se indholdet af hver enkelt kasse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udover skabet og skuffedimsen har hun et hvidt skab fra min oldemor. Det passer fint ind i stilen på hendes værelse og hylderne er tilpas små til at det passer perfekt til alt det byggede lego. Det er så fedt, at hun selv nemt kan komme til det og endda lege med det i skabet og at det samtidig er pakket væk så der ikke kommer så meget støv på. Det er jo vanvittigt så meget støv, der kan samle sig i de små plader… Havde vi ikke haft skabet ville vi formegentlig have købt tre af disse og muligvis malet dem i en passende farve. De er kun 30 cm dybe og tager derfor ikke så meget plads som det skab vi endte med at købe. Dog rummer det dybe jo noget mere.

Det var lidt om nogle af vores opbevaringsløsninger. Jeg håber det kan være til inspiration. Jeg er altid “på jagt” efter nye smarte måde at opbevare særligt legetøj på. Hvis I har gode ideer, er I meget velkomne til at skrive dem i kommentarfeltet.

Stort virtuelt kram fra Charlotte

Underskrift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *