OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var spørgsmålet som min betænksomme, empatiske og ret så sjove (jep et helt og aldeles ikke objektivt statement) datter gav mig i går.

Bettefisen synes det er enormt hyggeligt, når man kigger på ham mens han sover lige for tiden. Han falder heldigvis stadig i søvn af sig selv og uden den mindste lyd, men har altså så fået den her fantastiske idé om at vågne et par gange om natten, hvorefter han død og pine holder øje med, at man bliver siddende lige der ved siden af hans seng. Der går ikke mange sekunder førend man er listet væk så står han og rusker tremmer igen. Hvis ikke det var fordi jeg var fuldstændig pjattet med den unge og stod med en bevidsthed om, at vi jo trods alt er heldige, at verdens dejligste baby er landet lige hos os, var jeg blevet en anelse irriteret og måske lettere småirritabel over min manglende søvn og ditto kaffe i kampens hede. HA(!) jeg er da mega irriteret og irritabel. Godt nok er jeg helt og aldeles forelsket i den lille bøf og er også overbevist om, at vi (igen igen) er blevet beriget med den dejligste baby, men irriteret og irritabel kan vidst også betegne humøret efter sådan en nat. Lige netop dét kunne ældstebarnet vidst lugte i går. Det der med ikke at få sin søvn trækker altså tænder ud og når man så bare er på hele dagen så hænder det, at man kan blive lidt kort for hovedet og blive lidt træt af at skulle sige de samme ting 655 gange. I går blev heeeele mellemstebarnets navn nævnt – altså med mellemnavne – og det sker nærmest kun i situationer, hvor det lange navn anvendes til lige at trække vejret så “man” ikke går fuldstændig agurk. Nogen tæller til ti andre giver deres børn fire navne (lidt kongelig føler man sig vel, men det er en anden snak). Nå men efter at jeg på ret pædagogisk vis, situationen taget i betragtning, får fortalt min datter, at NU skal den madpakke altså fikses, får hun sagt ordene: “nyder du at være mor?“. Der løb alverdens tanker igennem hovedet på mig og diverse scenarier udspillede sig i mit hoved over, hvor samtalen herefter kunne drejes hen, men jeg nåede heldigvis at få  fremstammet et, “Ja skat, jeg nyder at være mor og jeg elsker jer alle sammen. Nogen gange kan det også bare være lidt hårdt at være oppe om natten for at sende kærlighedsblikke til en baby og så samtidig skulle sige de samme ting 655 gange til babyens storesøster dagen derpå…” Resten af aftenen i går var ret hyggelig og lige nu føler jeg mig, trods endnu en nat med alt for meget tid ved siden af tremmesengen, beriget over at have hele tre fantastiske børn, der på hver deres måde sliber mig til i kanterne og agerer spejl i ny i næ.

God dag til dig

Underskrift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *