Lego1

Får søskende, der aldersmæssigt er tæt på hinanden mere glæde af hinanden?

Man hører ofte at søskende, der er tæt på hinanden aldersmæssigt får meget glæde af hinanden. I vores tilfælde passer udsagnet. Ingen tvivl om, at vores piger har helt utrolig meget glæde af hinanden. De er hinandens bedste venner og savner hinanden helt enormt, når den ene ikke er der. Samtidig kender vi folk, der har fået børn tæt på hinanden, men hvor der slet ikke er samme kemi mellem dem ligesom vi kender folk, der har fået børn med større aldersspredning, hvor børnene også har enorm glæde af hinanden.

Selv har jeg en bror, der er 13 måneder yngre end mig og en søster, der er seks måneder yngre. Min bror og jeg havde meget glæde af hinanden i barndommen, men jeg husker da, at vi havde ligeså meget glæde af min søster (og omvendt) til trods for den større aldersforskel. I dag ser jeg min søster ofte og nu mærkes aldersforskellen kun ved at jeg er færdiguddannet, at jeg allerede har beriget moder jord med mit afkom og at tyngdekraften har lidt mere fat i mig end hende 😉 men udover det gør alderen jo absolut ingen forskel.

Vores valg:

Nu har vi jo lavet copy paste af mine forældres måde at få børn på. Dog er der knap 24 måneder mellem vores to og hele syv år mellem den ældste og den yngste. Men faktum er, at vi både kommer til at opleve børn tæt på hinanden aldersmæssigt, men også med lidt større spredning. Mange spørger om ikke vi skal have endnu en og at det da er synd, at V ikke på samme måde får glæde af sine ældre søskende og indtil videre vil jeg sige, at det er en omgang vås. Hvem definerer, hvad det vil sige at få glæde af sine søskende? Hvem siger, at mine piger har mere glæde af hinanden end de kommer til at få af V og hvem siger, at det at få tre lige efter hinanden skulle være bedre? Når jeg ser, hvor meget glæde mine tre børn har af hinanden, vil jeg helt sikkert springe om bord på den vogn, der hedder at alder ikke gør nogen forskel. Selvfølgelig bruger søskende hinanden på forskellig vis og pigerne har en anden glæde af hinanden på nuværende tidspunkt end de har med bettefisen, men de har så sandelig også glæde af deres lillebror. Når jeg ser den kærlighed de har til ham og deres tilgang til ham smelter mit hjerte. Samtidig er han jo helt pjattet med dem og ser forventningsfuldt på dem i håb om, at de laver lidt sjov, der kan få ham til at klukgrine.

Søskende har en samhørighed uanset aldersspredning. At have glæde af sine søskende er ikke kun et spørgsmål om at have en legekammerat eller bedste ven gennem barndommen. Det handler også om at elske, at respektere, at grine, at græde, at hjælpe, at lære og meget mere. Folk, der presser på for at “man” snart skal få sig sit andet (eller for vores vedkommende fjerde – wtf?!?) barn hvis ens børn skal nå at få glæde af hinanden i barndommen, kan altså godt pakke lidt sammen (min holdning). Jeg er sikker på, at ens børn nok skal få glæde af hinanden uanset hvad – og hvis ikke, er det altså heller ikke nogen garanti, at de ville få det bare fordi de var kommet tættere på hinanden – just saying. Man skal få børn fordi man selv har overskuddet og lysten til at sætte (endnu) et barn i verden og ikke med henblik på at give sit barn en legekammerat. Det er det man bruger børnehaven/skolens øvrige unger til 😉 Ej, håber I forstår. Som sagt har vi jo begge dele og kunne ikke ønske det anerledes og det er jo netop det, der er pointen, at det at være familie jo giver den samhørighed og glæde (og alle mulige andre følelser – gode som dårlige) og at alder i den sammenhæng er ligegyldig…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så den lange historie lidt kortere:

Så summa sumarum er min konklussion som tredjegangsmor indtil videre, at vores valg ift. aldersspredning er den helt rigtige for os. Vi havde hverken lysten eller overskuddet tidligere og har ærlig talt været lidt skræmt ved tanken om tre børn tæt på hinanden – særligt fordi pigerne jo netop har været så tætte. Hvad mon der var sket med den sidste. Var han/hun blevet holdt udenfor eller ville en af de andre teame op med ham hende i stedet. Sikkert både og. Havde vi valgt at gøre det sådan, var det jo sikkert også blevet godt og i så flad det rigtige (om end sikkert lidt hårdere de første år med tre små).

Puha, det var lidt af en smøre. Hvad gør I jer mon af tanker ift. eventuelt kommende søskende hvad end det er nummer to, tre eller…Underskrift

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *