Haveinspiration4Når vejret er som i dag, drømmer jeg mig altså hen til sommer, hygge i haven og grillaftener med gode venner. I år er jeg en anelse ambivalent omkring det der med at glæde mig da det jo også betyder, at barslen med lille V er slut. Jeg ved dog af erfaring, at jeg tidligere er blevet glad for at komme igang, men det er så uendelig svært at forestille sig nu.

Anyways så glæder jeg mig til lysere aftener og en sol, der varmer. I år er første år, hvor orangeriet står klar til brug. Min mand gav mig det sidste år da jeg fyldte 30 (gisp). Vi har selv tegnet det og det er blevet så fint og hyggeligt. Jeg glæder mig helt vildt til at skulle indrette det og for alvor tage det i brug. Manden min har lagt en terresse lige ude foran og så har vi plantet hæk  rundt om terressen for at lave en lille have i haven. Det er en fin solrig plet og med god læ og i skjul for indkig så jeg forudser, at vi kommer til at tilbringe det meste af sommeren på de kvadratmeter. Så kan børnene boltre sig på de øvrige 😉

Jeg er i virkeligheden stor fortaler for, at inderum og uderum skal hænge sammen. Inde har vi en forholdsvis minimalistisk dog både rå og en anelse maskulin stil. Det blødes dog op med lidt nips og fine planter rundt omkring. Ude har vi en mere romantisk stil.
Indrømmet jeg synes det er über fint med rette linjer, nul ukrudt og ren minimalisme i haven og det ville helt sikkert også stå fint til hjemmets indretning. Dog føler jeg mig mere tilpas i en mere frodig og blomstrende have til trods for min prædiken om, at det er noget så fint når inde og ude passer sammen, gælder det vidst alligevel ikke helt for mit eget vedkommende ahem. Dog synes jeg både at inderm og uderum fint afspejler, hvem vi er og hvordan vi ønsker at leve vores liv. Vores have er ca. 1100 kvadratmeter så der er masser af plads at udfolde sig på. Vi har efterhånden skabt flere “rum” i haven og børnene nyder, at der er mange gemmesteder og steder, hvor der kan leges og kreativiteten kan få frit løb. Vi har den obligatoriske trampolin (dog nedgravet og ikke i den hidsige blå farve (hvem var det lige, der fandt på, at noget der fylder SÅ meget, skal have så hæslig en farve?!?), et gyngestativ og som noget nyt, et dæk i et reb bundet fast i en gren på vores birketræ. Træet står på en lille bakke og trampolinen ligger lige ved siden af. Jeg forestiller mig, at man kan svinge sig i rebet og hoppe ned på trampolinen (ja, jeg forestiller mig også selv at skulle prøve…) Udover disse ting drømmer jeg altså om en lækker hængekøje. Jeg kan lige se mig selv ligge i den under æbletræet med en stråhat ned over ansigtet og en mojito i hånden. Haha. Ved ikke om det scenarie nogensinde vil udspille sig, men hvor ville jeg elske det, hvis det gjorde.

Billederne er desværre ikke fra min have, men billeder fundet på pinterest.

Hvad med jer, ser I også frem til forår og sommer når solen titter frem som i dag?

Underskrift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *