Så er jeg tilbage på bloggen efter en veloverstået påske. Mindstemanden fik desværre skoldkopper skærtorsdag så det var ikke alle påskefrokosterne, der blev til noget for hans og mit vedkommende. Til trods for dette har vi haft en fantastisk påske med både tid til hygge og diverse syslerier i boligen (det bliver man vidst bare aldrig rigtig færdig med). I kan se et par billeder af bettefisens nye værelse her og her. I øvrigt så kan jeg anbefale at følge med via instagram, hvis du er til lidt flere hverdagsøjeblikke og boligglimt fra hverdagen med tre børn 🙂  

berlin1Men som jeg skrev her vil jeg hermed komme med mine erfaringer omkring storbyferie med børn. Mine erfaringer begrænser sig ikke udelukkende til det, der står i indlægget så hvis der er ønsker til lidt mere specifikt omkring storbyferie med børn eller gode anbefalinger til Berlin i børnehøjde, er I velkomne til at sende en mail.

Vi har været i Berlin en gang med A da hun var 1,5 og to gange med begge piger da de var hhv. seks måneder og 2,5 samt 1,5 og 3,5 år. Som I fornemmer er vi ret glade for Berlin og Tyskland generelt 😉 Når vi er på storbyferie kan vi godt lide bare at tage tingene i et roligt tempo og er mere til at finde de små afkroge og mærke stemningen fremfor at besøge de typiske seværdigheder. Nu ved jeg jo godt, at det er seværdigheder af en grund, men særligt med børn synes vi, at det er rart ikke at skulle stresse over, at man jo skal og bør se en masse førend, at man har været der “rigtigt”. Når det så er sagt, er der jo en masse bygninger osv. som man jo alligevel bare kommer forbi og så kan man jo passende knipse billeder og dermed dokumentere, at man har været der haha. Berlin2Vi er alle gangene fløjet derned. Det kan næsten ikke betale sig andet med de priser som man ofte kan finde billetter til (og når man som os bor på en ø, hvor det enten er færgen eller broen, der skal passeres). Det har været lidt forskelligt om vi har haft klapvogn med hele vejen til gaten, men lufthavnens bagagevogne udgør en fin klapvogn og ellers har vi haft diverse bæredimser med som begge unger fint har kunne hænge/sove i. Berlin kan helt sikkert anbefales som rejsemål til dem, der gerne vil opleve lidt storby til trods for, at man har (små) børn med. Der er virkelig mange gode legepladser og grønne oaser og det er relativt nemt at komme rundt med klapvogn. Tager du afsted om foråret som vi har har gjort, er der mange hyggelige cafeer, hvor du nemt kan få et bord og samtidig lade sovende unger ligge i klapvognen. Win.

Berlin1

Vores børn har altid været gode til at falde i søvn (og sove godt) i klapvognen. Det har gjorde, at vi ikke behøvede at være tilbage på hotellet på et bestemt tidspunkt. Vi gjorde dem natklar omkring kl 19 som vanligt og lagde dem herefter på hver deres “hylde” i klapvognen, hvorefter de faldt hurtigt i søvn. Vi kunne herefter hygge rundt i byen indtil vi selv blev trætte og kunne vende snuden mod hotellet (og her snakker vi “forældretidspunk omkring kl. 22-23 ik…).

Vi har to gange været i deres zoo og det er altså en hyggelig måde at opleve lidt andet berlin3end typisk storbyræs. Derudover er det fedt for børnene og igen er der gode legepladser og sjove dyr. Der er studenterrabat til dem, der er så heldige at være der i deres liv og der er både en dyrepark og et akvarium.
Berlin4Storbyferie med børn er selvfølgelig noget andet end en charterferie på et lækkert og børnevenligt hotel eller badeland, men jeg synes fortsat godt at man kan tage afsted og samtidig sikre børnene en hyggelig tur. Særligt hvis man tager det i deres tempo, ser efter gode legepladser, parker eller andet, de kan være glade for og når de er ældre, er der også den (for os ihvertfald) vigtige sidegevinst, at de jo kan risikere at lære noget 😉

Har I mon været afsted med børn og er der andre storbyer, der er gode at rejse til, hvis man har børn?

Underskrift

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *